2020. május 21., csütörtök

Garas Klára :A Szépművészeti Múzeum képei (AC) - Jelenlegi ára: 800 Ft

Garas Klára : A Szépművészeti Múzeum képei 
Budapest legnagyobb, nemzetközi festészeti anyagot őrző képtára a Szépművészeti Múzeum. A képtár gerincét az egykori Esterházy Képtár anyaga képzi, amelyet 1870-ben vásárolt meg a magyar állam Esterházy Pál hercegtől. A múlt század végén oly mértékben gazdagodott a gyűjtemény, hogy megfelelő épületről kellet gondoskodni a számára. 1906-ban készült el az a hatalmas épület, amely azóta is otthont nyújt a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeinek. A gyűjtemények közül legjelentékenyebb a Régi Képtár és a Modern Képtár.  
Garas Klára, a Szépművészeti Múzeum igazgatója a múzeumnak e rendkívül becses és világhírű darabokkal büszkélkedő festészeti anyagából mutat be kitűnő válogatást. Bevezető tanulmányában a múzeum történetét vázolja fel, majd több mint száz művet ismertet színes illusztrációkkal és a képek művészeti leírásával. Bemutatásra kerülnek az olasz primitívek alkotásai, majd az olasz reneszánsz mesterek – Ghirlandajo, Filippino Lippi, Gentile Bellini, Giorgione, Piombo, Raffaello, Tiziano, Tintoretto, Veronese – páratlan szépségű remekművei. A múzeum különlegességei közé tartozik a rendkívül gazdag spanyol anyag, de figyelemre méltó alkotások képviselik a németalföldi, német, angol és francia festészetet is egészen a XIX-XX. század fordulójáig.  
A reprezentatív válogatáshoz tablók csatlakoznak, amelyeken kis méretű képek formájában a Szépművészeti Múzeum csaknem teljes festészeti anyaga megtalálható. /moly/
oldalszám: 284 

Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2020-05-22 02:43 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése