2020. május 27., szerda

"Hajduszoboszló templomerőd fal és bástya" rézkarcnyomat Józsa János - Jelenlegi ára: 15 000 Ft

29x39, 5 cm-es  rézkarcnyomat Józsa János alkotása... A kép fotóját  elkültem a Kieslbach galériának... az árat az ők véleményük alapján ajánlom.. értékük alatt....
Ingyen Posta
Józsa János neves festő-grafikus 1936-2016.
Festő, grafikus. A Képzőművészeti Gimnáziumot végezte el, ahol mesterei Szinte Gábor és Komjáti Gyula voltak. A debreceni nagyerdei művésztelepen és Szentendrén tevékenykedik. Reklámgrafikával, alkalmazott grafikával, fémdomborítással, zománccal foglalkozik. Munkácsy-emlékplakettet, Káplár Miklós-díjat kapott. 1965-ben a Nemzetközi Könyvmű- vészeti Kiállításon (Lipcse) ezüstérmet érdemelt ki. Övé Debrecen Város Művészeti díja. Számos hazai és nemzetközi kisgrafikai pályázat 1. és 2. díjazottja. 1990-ben Medgyessydíjjal, 1992-ben Holló László-díjjal jutalmazták. 1962-től kiállító művész. 1983-ban Svájcban, 1984-ben Hollandiában, 1987-ben Finnországban nyílt egyéni tárlata. Milánóban többször, Linzben és Amszterdamban, stb. szerepelt csoportos kiállításon. Művei megtalálhatók a Magyar Nemzeti Galériában, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a debreceni Déri Múzeumban, a finn Jyvä skylä Alvar Aalto Múzeumban.
. Józsa János 1936. november 7-én született Debrecenben. Művészeti tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Gimnáziumban végezte, ahol Somogyi József és Szinte Gábor tanításai voltak maradandóak számára. A legtöbb indíttatást azonban a Debrecenben élő és alkotó művészektől kapta, így Félegyházi László festőművésztől, Várkonyi Károly és Móré Mihály grafikusművészektől. 1971-ben érdemesült műtermes lakásra más művészekkel együtt a Móricz Zsigmond körút 6. sz. alatt, ahol élete végéig alkotott és élt. Nagy-nagy lelkesedéssel, szakmai alázattal és felkészültséggel munkálkodott egyszerre több műfajban is sok évtizeden át. Otthonosan mozgott a sokszorosított grafikában, a magas, mély- és síknyomásban. Rézkarcai, linómetszetei és litográfiái technikailag és tematikailag is magas színvonalat képviseltek.

Jelenlegi ára: 15 000 Ft
Az aukció vége: 2020-05-27 13:49 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése