2021. január 25., hétfő

Forgács Gyula: Lelki próba - Jelenlegi ára: 1 000 Ft


Két jelenség megfigyelése indított e könyvecske megírására.
Az egyik az a szomorú tény, hogy Református Keresztyén Egyházunk számos tagja azért nem szokott az úrasztalához járulni, mert nem tudja, hogy mi az úrvacsora és így nem is vágyakozik azokra, a lelki áldásokra, amelyekben a szent asztalnál részesülne.
A másik még aggasztóbb jelenség az, hogy sokan élnek ugyan elég gyakran az úrvacsorával, de a szent jegyek vétele semmi hatással nincs életükre, mert nem tudják magukat előkészíteni, nem tudják, hogy miképp tegyenek eleget a Szentírás erre vonatkozó főparancsának: "Próbálja meg az ember magát!... "
E lelki próba elhanyagolásának következményét Pál apostol így jellemzi: "Ezért van ti közöttetek sok erőtelen és alusznak sokan. "
A jelen körülmények között Református Keresztyén Egyházunknak igen nagy szüksége van arra, hogy minden tagja tisztában legyen az úrvacsora jelentőségével és buzgó előkészület után járuljon a szent asztalhoz, mert különben lélekben erőtelenek maradunk és elveszítjük hitünk, szeretetünk, reménységünk éberségét és áldozatul esünk a hitetlenségnek, amely annyi kárt okozott már az emberi lelkekben.
E könyvecskének tehát az a célja, hogy egyfelől tájékoztassa az olvasókat az úrvacsora jelentőségéről, másfelől útat mutasson arra, hogy miképpen kell lelkünket megpróbálni, mielőtt a szent asztalhoz járulnánk.
Adja a kegyelmes Isten, hogy legyen e könyvecske jó segítségére mindazoknak, akik alázatos szívvel vágyakoznak az úrvacsora lelki áldásai után.
a képeken látható állapotban

Jelenlegi ára: 1 000 Ft
Az aukció vége: 2021-01-25 23:03 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése